Web sitesi tasarlamak için gerekenler nelerdir, Web sitesi nasıl tasarlanır, en çok merak edilen konulardır internet sitesi nasıl açılır bilmek isteyenler de özellikle bu konulara ilgi duymaktadır. İnternet sitesi açarken dikkat edilmesi gerekenleri aşağıdaki başlıklarda özetleyerek kısa bir web sitesi kurma eğitimi yazısı paylaştık diyebiliriz.
1- Teknik bilgi ve web site yazılımları
2- Donanımsal alt yapı
3- İçerik yönetimi
4- Metin ve görseller
Temel düzeyde bilgisayar kullanıcısı olmak gerekmektedir, eğer bilgisayar okuryazarlığı konusunda beceriniz yok veya Web sitesi nasıl tasarlanır konusunda yardım alabilecek durumda değilseniz web sitesi tasarımı işini bir profesyonele bırakmanızı tavsiye ederiz, bu durumda internet sitesi kurma maliyetini de dikkate almalısınız. Tabii ki tek başına bilgisayar kullanıcısı olmak yeterli değildir, Giriş seviyede kodlama teknikleri konusunda da bilgili olmalısınız mesela; HTML, CSS, JavaScript ve sunucu taraf progralama dili veya bunların hiç birisini bilmiyor iseniz, wordpress, joomla, wix gibi sitebuilder programları tercih etmelisiniz.
Web sitesi tasarlamak için gerekenler arasında yer alan bir başka konu Alan Adı ve Hosting satın almak konusudur, firma adınız ve sektörel anahtar kelimeleri dikkate alarak alan adı satın almanız önemlidir, google algoritmasında alan adı önemli bir yer teşkil ettiğinden alan adını alırken birçok kritere dikkat etmelisiniz; Alan adı önceden kullanılmış bir alan adı ise üzerinde backlink olabilir ve sektör dışı bir faaliyet için daha önceden kullanılmış olabilir, bu sebeple alanadını seçmeden önce dikkatli davranın. Global alan adı uzantıları (com,net,org) veya yerel otoriter alan adı uzantıları (gov.tr, com.tr) tercih etmelisiniz. Kullandığınız hosting de web sayfalarınızı hızlı yükleyebilecek donanımsal özellikleri kuvvetli olan sunucular olması da sayfalarınızın hızlı açılması açısından etkili bir kriterdir. Sunucunuza dosyalarınızı yüklemek için bir FTP yazılımı kullanmalısınız; "FileZilla Client" isimli programı indirip kurmanızı tavsiye ederiz.
Tabii ki ister hazır bir sistem ister özel geliştirilen bir yazılım olsun; içerik yönetim sistemi / yönetici paneli bulundurmalı ve metin içeriklerinizi, hizmetlerinizi ve işlerinizi yayınlayacağınız bir alana sahip olmalıdır. İçeriği kolay bir şekilde yönetilemeyen ve statik alanlardan oluşan bir web sitesi kullanışlılık açısından diğer sistemlerden geri kalacaktır, direk olarak google gözünde bir etken olmasa da sizin sitenizi yönetmek açısından çok zorlanacağınız bir konudur. Bu sebeple bir içerik yönetim alt yapısı (CMS) olan platform tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Web sitesi içerik yönetiminden bahsederken aklımıza gelen önemli bir diğer konuyu da söyleyelim; Bir web sitesi içeriği nasıl olmalı konusunda ve etkili web sitesi nasıl oluşturulur konusunda biraz araştırma yaparak anahtar kelime kullanım sıklığı, görsel içeriklerin hazırlanması gibi konulara dikkat etmelisiniz, stok görselleri kullanmak yerine kendi görsellerinizi kullanacaksanız resim düzenleme yazılımı kullanmalısınız bu alanda en çok kullanılan yazılım Adobe Photoshop yazılımıdır.